אחוז גבוה מהגברים החיים בעולם המערבי חולים בסרטן הערמונית. למעשה, מדובר באחד מששת גורמי התמותה הסרטניים אצל גברים. הערמונית, אשר מכונה גם פרוסטטה היא בלוטת מין משנית הממוקמת ממש מתחת לשלפוחית השתן כאשר השופכה עוברת דרכה.
בשונה מנשים, אצל גברים קיימת חפיפה בין מערכת השתן למערכת הרבייה. הבלוטה מייצרת חלק מנוזל הזרע ולכן יש לה תפקיד חשוב בתהליך הפריון. סרטן הערמונית שכיח יותר בקרב גברים מבוגרים מעל גיל 60.
הבשורה הטובה היא שבעקבות חידושים טכנולוגיים והתקדמות ניכרת בתחום הרפואה, קיים היום טיפול בסרטן הערמונית שמסייע להעלות את סיכויי ההחלמה בצורה טובה מבעבר, ותורם להחזרת החולה לשגרת חייו תוך זמן קצר יחסית. לאחר שמאבחנים את המחלה בעזרת אורולוג מומחה על ידי ביצוע מגון של בדיקות ושימוש בהדמיה כמו MRI ו- PET PSMA, קובעים את תכנית הטיפול בסרטן הערמונית.
קיימות שתי גישות עיקריות לטיפול בסרטן הערמונית
- ניתוח להסרת הערמונית בעזרת רובוט – מדובר בטכנולוגיה מאוד מדויקת וחדשנית, בה כמות איבוד הדם מופחתת בצורה ניכרת בהשוואה לניתוחי העבר. בנוסף, הסיכוי לכאבים וזיהומים כתוצאה מהניתוח פוחתים גם כן. זמן האשפוז וזמן ההחלמה מהירים יותר.
- טיפול בסרטן הערמונית בשיטה המקומית – קיימים כמה טיפולים. הטיפול הראשון נקרא טיפול פוקאלי. למעשה, מדובר בשיטת טיפול ממוקדת המשלבת בין מעקב פעיל. שיטה זו מסייעת לחסל את הסרטן בצורה ממוקדת ומעודדת תהליך הבראה שלם כאשר הסיכויים לסיבוכים וסיכונים נמוכים משמעותית בהשוואה לטיפולים אחרים. הרעיון הוא לטפל רק בחלק מהערמונית, כלומר רק באזור שיש בו את הסרטן ולא בכל הבלוטה. יש גם שיטות טיפול נוספות לסרטן הערמונית כמו טיפול באמצעות לייזר, טיפול באמצעות קריותרפיה וטיפול בגלי קול.