ככל שהטכנולוגיה מתפתחת חלה התקדמות מהירה גם באמצעי התקשורת, והשינויים הביאו עימם תפיסות חדשות לגבי תקשורת נתונים ומחשבים.
בעבר התקשורת בין אנשים התבססה על מידע שבעל פה וכדי להעביר מסרים חשובים למרחק רב נעשה שימוש בשליחים רגליים ובהמשך בשליחים הרכובים על סוס. התקשורת הראשונה החלה עם הופעת סימני הכתב כציורים ולאחר מכן הופעת הפיקטוגרף, ובהמשך הופיע הכתב והחלו להשתמש בנייר עם מערכת סימנים מוסכמת.
מהפכת התקשורת החלה עם הופעת הדפוס והמעבר לתקשורת המונים. מהפכת התקשורת בעולם התעשייתי הביא להתפתחות הדואר והחל מהמאה ה-18 והמאה ה-19 השתנו באופן משמעותי אמצעי התקשורת ובמיוחד לאחר התפתחות הטלקומוניקציה, כתוצאה מפיתוחים טכנולוגיים כמו טלפונים נייחים, רדיו, טלוויזיה, ובהמשך התפתחות הרשתות הסולריות וכניסתם של הטלפונים הניידים. כאשר האינטרנט הופיע החלה מהפכת תקשורת מהירה הממשיכה עד עצם היום הזה, ובמאה ה-21 אנו עדים לחידושים טכנולוגיים ופורצי דרך העתידים לשנות את תקשורת המחשבים שאנו מכירים כיום.
במאה ה-21 הרשתות השונות מתקשרות זו עם זו ואנו יכולים ליהנות מאיכות חיים גבוהה יותר ומתקשורת יעילה בין כל המכשירים והרשתות, כולל רדיו, טלוויזיה, טלפון, סלולר ומחשבים.
ממכשירים עצמאיים לרשת הכוללת את כל אמצעי התקשורת
אמצעי התקשורת מהדור הקודם אילצו אותנו השתמש במכשירים שונים באופן עצמאי ללא יכולת לשלוח ולקבל נתונים ממכשירים אחרים. כך לדוגמה, כאשר חברות החלו לייצר את המחשב האישי, השיתוף בנתונים התאפשר רק באמצעות דיסקטים, כלומר העברה ידנית של המידע ממחשב אחד לאחר.
בשנות ה-90 של המאה הקודמת תקשורת המחשבים עברה שינוי כביר והומצאו תקנים חדשים המאפשרים תקשוב מלא והעברת נתונים בין רשתות תקשורת ומכשירים שונים. כך למשל, בתחילת שנות ה-90 רשת הטלפונים הייתה עצמאית וללא קשר לרשת התקשורת בין המחשבים, לאחר מכן החלו להשתמש ברשתות הטלפוניה כדי לחבר את המחשבים לרשת האינטרנט וכדי ליצור רשתות תקשורת מקומיות בארגונים. המיזוג בין רשתות הטלפוניה ולרשתות המחשבים קיבל את השם תקשוב.
לאחר הפיתוח של מודל שרת לקוח ופיתוח האינטרנט באמצע שנות ה-60 על ידי ARPA (הסוכנות למחקר מתקדם של משרד ההגנה האמריקאי) פותחו רשתות מיתוג חדשות בתקשורת הטלפוניה, וממיתוג מעגלים עבור למיתוג מנות, וכך הצליחו בשנת 1990 להקים את רשת האינטרנט אליה חיברו כ-3,000 רשתות ומעל 200,000 מחשבים. כאשר ב-1990 האינטרנט שימש בעיקר חוקרים באקדמיה, אנשי ממשל, תעשיינים מובילים ומשתמשים במערכות הביטחון. לאחר פיתוח ה-WEB האינטרנט הפך לרשת פתוחה לכלל המשתמשים ופותחו אמצעי ופרוטוקולי תקשורת מתקדמים יותר.
כיום, התקשורת הופכת להיות אלחוטית וללא צורך בחוטי תקשורת מסורבלים, וגם המכשירים הופכים לאלחוטיים, לדוגמה סמארטפונים וטאבלטים.
עם הפנים לעתיד
האינטרנט המהיר ופיתוחן של טכנולוגיות חדשניות ומתקדמות הביא לשימוש הולך וגובר באינטרנט ובמכשירים המחוברים כל הזמן לרשתות השונות, וכדי לאפשר זרימת חופשית ומהירה של הנתונים פותחו אמצעים חדשים ובהם גם מתאמים שונים כדי להתגבר על המכשול הטכני, למשל מתאם 232RS המבצע המרת פרוטוקלים ומאפשר מעבר מהיר של המידע ללא שגיאות, ממיר תקשורת מ-232RS ליציאת USB וכו'. בעתיד אנו צפויים להתפתחות טכנולוגית נוספת שתאפשר לנו תקשורת מהירה ונגישה יותר בכל מקום ומכל מכשיר, כאשר המכשירים יתקשרו בקלות זה עם זה.