רונית, קיבוצניקית ממרכז הארץ, נוהגת לאכול מידי יום בחדר האוכל של הקיבוץ. כל פעם מחדש כואב לה לראות איך התושבים שמגיעים לשם עם האופניים שלהם משליכים אותם בהיסח הדעת בכניסה. סדר זה אמנם דבר שחשוב לרונית, אך לא ברמה שהיא תעיר לבעלי האופניים. יחד עם זאת, לאחר שנפלה כשנתקלה בזוג אופניים ששכבו על הקרקע ובנס לא שברה כלום, היא הבינה שהאסון הבא מעבר לפינה וחייבים לשים למגמה הזאת סוף. מה הפתרון? פשוט וקל- מתקן חניה לאופניים.
מה זה מתקן חניה לאופניים?
למי שבמקרה לא מכיר, מתקן חניה לאופניים הוא מתקן ברזל נמוך המאפשר להעמיד בתוכו מספר זוגות אופניים בצורה מסודרת אחד ליד השני. האופניים מוצבים בתוך המתקן בצורה שמונעת מהם ליפול ובנוסף ניתן גם לקשור אותם למתקן באמצעות מנעול ייעודי לאופניים על מנת למנוע גניבות. כיום יותר ויותר מקומות ציבוריים בוחרים להציב מתקן חניה לאופניים בכניסה, גם מתוך התחשבות ברוכבי האופניים הרבים שפוקדים אותם וגם בגלל העובדה שהמתקן אינו תופס הרבה מקום והתקנתו אינה מסובכת (לרוב מעוגן לרצפה באמצעות ברגים). בין המקומות הרבים ניתן למצוא מסעדות, מרכזים מסחריים, חניונים, בנייני מגורים, בתי ספר, מרפאות, מגרשי ספורט, פארקים ציבוריים ועוד.
חשיבותו של המתקן
למתקן יש שני יתרונות משמעותיים: סדר ובטיחות.
סדר – מתקן חניה לאופניים מאפשר להחנות את האופניים בצורה מסודרת. זה הרבה יותר אידאלי (וגם נראה הרבה יותר נעים בעין) להחנות אותם כך מאשר להניח אותם באופן מבולגן על הרצפה או להשעין בצורה מרושלת על קיר רנדומלי.
בטיחות – כאשר האופניים עומדים בצורה מסודרת, הסיכוי שמישהו ייתקל בהם וימעד (כמו שקרה לרונית) הוא אפסי. זה גם הרבה יותר טוב לאופניים עצמם לעמוד בתוך המתקן מאשר להיות זרוקים על הרצפה משום שבצורה כזאת לא ייגרם להם נזק.
נחזור לרונית – היא פנתה להנהלת הקיבוץ והציעה להם את האפשרות להציב את המתקן בכניסה לחדר האוכל. מאחר ולא מדובר בהוצאה כספית גדולה שפוגעת בתקציב או במשהו שיכול להפריע בצורה כלשהי לתושבים, היא מיד נענתה בחיוב. כעת בכניסה לחדר אוכל עומדים מספר מתקני חניה בהם הרוכבים יכולים לשים את האופניים שלהם וכולם מרוצים. חושבים שגם לעסק, לבניין המגורים או ליישוב שלכם יש צורך במתקן חניה לאופניים? אל תחשבו פעמיים ורכשו אותו בהקדם. מדובר על רכישה משתלמת של מוצר שמהווה שדרוג לכל מקום בו הוא יוצב.