רבים הם חיילים, או משרתים בצבא קבע, אשר נפגעים במהלך שירותם בצה"ל. יש לשים לב, כי ישנה הבחנה חוקית, בין חיילים שנפצעו במהלך שירותם הצבאי, לבין חיילים אשר נפגעו במהלך חופשתם וחוק זה הוא סעיף 1/ לחוק הנכים (תגמולים ושיקום) תשי"ט- 1959 נוסח משולב.
מדובר על זכות לתגמולים לחיילים שנפגעו בעת השירות הצבאי, בדרך לבסיס הצבאי או ממנו. אם נפגעתם במהלך שירות צבאי בצה"ל יש לפנות אל עורך דין משרד הביטחון. עוה"ד, יגיש את התביעה לקצין התגמולים, כאשר התביעה תכלול טופס של פרטי התובע וכן,י להיות מגובים במסמכים, אשר יוכיחו את אמיתות טענותיו ומהות פגיעתו של התובע.
מה השלב הבא בהגשת התביעה לקצין התגמולים?
לאחר שהתביעה בגין פציעה או פציעה בגוף או בנפש של חייל בצה"ל או איש קבע בצה"ל מוגשת לקצין התגמולים, קצין התגמולים יעביר את התביעה למומחה מטעם משרד הביטחון. מדובר למעשה במומחים שהם רופאים במקצועם, כאשר אלה יבחנו את התיק והחומר הרפואי הכלול בו לעומק ויבדקו אם קיימת סיבה מוצדקת לתביעה. ברך כלל, עורך דין משרד הביטחון בעל ניסיון רב, יוכל לדעת מה סיכויי התביעה, כשר חייל או נפגע צה"ל, יגיע עם תיק מסודר שבו נמצא גם כל החומר הרפואי. ההמלצה היא, לאסוף כמה שיותר מסמכים הקשורים לפגיעה של מי שנפגע בעת שירותו בצה"ל, כך שהמסמכים יראו את ההבחנות של הרופאים, הבדיקות והטיפולים, התרופות וכדומה שהחיל עבר.
קביעת אחוזי הנכות בתביעה נגד משרד הביטחון
רבים יעידו כי תביעה של משרד הביטחון אינה פשוטה, כי אם מורכבת מאוד. יש להכיר לפחות ב-20% נכות, על מנת שחייל או מי שעובד בצה"|ל או אזרח בשירות קבע, יוכל לקבל את קצבת הנכות. במקרים רבים, התביעה נדחית על הסף, או שאחוזי הנכות לא מתאימים בכלל למצבו הרפואי ולנכות של חייל צה"ל. זו הסיבה כי רק עורך דין משרד הביטחון, נכנס לתמונה, כאשר הוא בעל ניסיון רב בתחום וכזה שהצליח אף לערער על החלטות בתי המשפט, כאשר אלה דחו או לא העניקו את אחוזי הנכות המגיעים לחייל לפי החומר והאבחנות הרפואיות.