אם אתם פותחים פיצרייה, אבל אתם לא יודעים איזה סוג של ציוד לטאבון כדאי לקנות, אתם נמצאים במקום הנכון. ההשקעה החשובה ביותר שתעשו היא תנור הפיצה עצמו. אנשי מקצוע בתחום שירותי המזון מסכימים שטאבון הוא הדגם המסחרי הטוב ביותר של תנורי פיצה. אבל כדי שתוכלו להשתמש בו כראוי, ולהצליח לאפות את המאפים הטובים ביותר באזור, עם ניחוח של מדורה, אתם צריכים עוד מגוון ציוד בעזרתו תוכלו לתמרן במטבח שלכם ללא בעיה.
ציוד לטאבון ואביזרים לתנור עצים
אף גריל בחצר האחורית או מטבח הכולל טאבון מרשים, אינו מושלם ללא סט כלים מתאים. אם אתם רוצים להיות אומנים ולהצליח ליצור יצירות קולינריות בטאבון, אז תצטרכו ציוד לטאבון שיספק לכם את כל הנדרש. אתם זקוקים לכל הכלים שיעזרו לכם לשמור על הטאבון שלכם במצב עבודה מושלם, בתוספת כל הכלים שאתם צריכים כדי לאפות פיצות מושלמות, לחמים, מאפים ועוד. מרדים לפיצה, מברשת ניקוי ומדחום לייזר, כל אלו יאפשרו לכם לעשות את עבודתכם בצורה הטובה ביותר.
כדי להבין כיצד לבחור את הציוד המתאים ביותר אתם צריכים להתעמק ביתרונות של כל אחד מהם:
- מרדה- ישנם שני סוגי מרדה עיקריים- עץ ומתכת- כאשר לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות משלו. מרדה עץ מונע מהבצק שלכם להידבק אליו, אבל הוא עבה וניזוק בקלות מהאש החמה. מרדה מתכת הינו עמיד במיוחד ודק, אך הבצק נדבק אליו בקלות. כמו כן כדאי לבחור במרדה בעל צורה מעוגלת כדי שיוכלו להגיע בעזרתו בקלות לכל קצות הטאבון.
- מברשת ניקוי- עליכם לבחור במברשת לניקוי כחלק מתוך ציוד לטאבון שלא תוכלו להסתדר בלעדיו. לאחר הבישול והאפייה, חתיכות בצק וקמח נשארות בתוך הטאבון, נשרפות והופכות לפחם. כדי לא לפגוע באיכות האפייה שלכם, מומלץ מדי פעם לנקות את הטאבון מבפנים בעזרת מברשת מתאימה.
- מדחום לייזר- בעזרתו תוכלו לקבוע באופן מדויק את הטמפרטורה בתוך הטאבון, כדי לדעת האם הוא מוכן למלאכת האפייה.
- כפפות עמידות בחום- כאשר טמפרטורות התנור מגיעות למאות מעלות, כפפות תנור קטנות וחמודות לא יגנו עליכם. תזדקקו לזוג כפפות תנור עמידות שיגנו על הידיים והאמות שלכם כשאתם מוציאים את המאפים או מוסיפים עוד עצים למדורה.
שימוש מפתיע בגריל קמאדו
כפי שרבים מאיתנו יודעים, הדרך הנפוצה ביותר לאפות פיצה היא כמובן בטאבון או תנור פיצה מתאים. אבל לא רבים יודעים כי גם גריל קמאדו יכול בקלות לשמש אתכם בתור תנור לאפיית פיצה. גריל קמאדו שמופעל באמצעות פחמים צ'אנקים ושבבים, עם תמרון טמפרטורה נכון ישמש אתכם כתנור אפייה, וגם יוסיף ניחוחות מדהימים של מדורה לאוכל שלכם.
מדוע כדאי להשתמש בשבבי עץ על הגריל?
כשאתם צולים, אין דבר טוב יותר מהטעם המעושן האותנטי הזה – ואין דרך טובה יותר להשיג את התוצאות האלה מאשר להשתמש בעץ אמיתי. הטכניקה גם מאפשרת לכם להתנסות בטעמים שונים, שכן כל סוג עץ שזמין למטרות אלה נושא מאפיינים משלו. יתרה מכך, קל להוסיף שבבי עץ למדורה שלכם. מכיוון שלמדורות פחמים לוקח זמן להתחמם בכל מקרה, כדאי שיהיה לך מספיק זמן להתכונן לתהליך.
אם אתם מעוניינים לנסות את עצמכם בטכניקות אפיית פיצה בגריל הקמאדו שלכם, או שאתם זקוקים לחדש את מלאי ציוד לטאבון שלכם, צרו קשר עם קמאדו ותופתעו מהמלאי העשיר של הציוד האיכותי והמחירים הנוחים!