יו"ר העבודה, מרב מיכאלי, הצהירה כי בממשלה הבאה תפעל להעלאת שכר המינימום, במסגרת עסקת חבילה של הממשלה עם המעסיקים. "ההתחייבות שלנו היא להעלות את השכר המינימום. אני בעד שזה יהיה במסגרת עסקת חבילה, ואני חושבת שזה האינטרס של המעסיקים להגיע להסכם משותף-יש פה אינטרס Win-Win מובהק.
עובד שמרוויח טוב יותר, הוא גם עובד שיפיק יותר. החוק להעלאת שכר המינימום משפיע עלינו יותר ממה שאנחנו חושבים והוא קשור לערך שלנו כעובדים ומשפיע לטובה על מקצועות בהם ההכנסה נמוכה כמו הוראה ועבודה סוציאלית".
כמו כן התייחסה מיכאלי לפערי השכר בין נשים לגברים ואמרה כי "לצערי יש עדיין פער של 30 עד 35 אחוז בשכר בין גברים לנשים, וכל מי שחותם על הסכם שבו הוא מפלה נשים לעומת גברים בתפקיד זהה, פוגע בסופו של דבר גם בעצמו, במיוחד במגזר היצרני שצריך ידיים עובדות וכוח אדם איכותי, וכולנו יודעים שנשים הן כוח אדם שחייבים לקדם ושירוויחו שכר שווה וראוי".
כמו כן התייחסה מיכאלי לבעיית יוקר המחייה ואמר כי "יוקר המחייה הוא לא רק פועל יוצא של גובה המחירים. המדינה צריכה להשקיע בתושבים שלה ולהקל עליהם בכל הממדים- גם להשקיע בעובדים, גם לדאוג שהחינוך יהיה חינם מגיל 0, כל מדינות אירופה ואפילו בארה"ב מכניסים את היד עמוק לכיס ומשקיעים בתשתיות והתשתיות הן לא רק פיזיות. חשוב להשקיע באנשים".
כמו כן התייחסה מיכאלי לבירוקרטיה הכבדה בישראל, ואמרה כי "הבירוקרטיה בישראל מוגזמת וצריך למגר אותה. עם זאת לא צריך להעלות מיסים בישראל . יש היום גביית יתר של 31 מיליארד שקל בשנה והכסף הזה צריך לחזור לתושבים. כמו כן אני חושבת שדיור צריך להיות באחריות המדינה והמדינה לא צריכה לספסר בקרקעות שלה. אדם צריך להיות מסוגל לקנות פה בית והמדינה צריכה גם לדאוג לדירות להשכרה. יש אנשים שלא יצליחו להגיע לקורת גג אם לא ניתן להם את ההזדמנות ונעזור להם".
כמו כן ציינה מיכאלי כי היא לא תומכת אוטומטית בהסתדרות. "אני כיו"ר מפלגת העבודה, כשהיה צריך יצאתי נגד הוועדים החזקים ואף הלכתי לבית משפט. צריך להגיד שאת השחיתות יש למגר בכל מקום ואם יש ניצול לרעה של כוח צריך למגר אותו. עם זאת העובדים שלנו זוכים לזכויות כתוצאה של עבודה מאורגנת. לכן אסור לשפוך את התינוק עם המים".