תחום הבניה הוא ככל הנראה אחד מהתחומים הכי מסובכים שיצא לכם להכיר בחייכם. מי שמעוניין לבנות בית פרטי יצטרך להכיר את החוקים לפרטי פרטים. כל טעות קטנה במהלך הבניה או חוסר היכרות עם חוק מסוים עשויה לסבך אתכם בענק. לפיכך טוב תעשו אם תלמדו את התחום הזה, ותכירו את כל מה שהוא מחביא בתוכו.
נושא קריטי בכל מה שנוגע לבניה נקרא זכויות בניה, ככל הנראה לא שמעתם עליהן. אז מה זה בדיוק אומר? מה הזכויות האמיתיות שלכם בכל מה שנוגע לבניה? הגיע הזמן שתבינו היכן עוברים הקווים האדומים בכל מה שקשור לבניה שלכם. הרי אף אחד שבונה לא ירצה למצוא את עצמו מסתבך עם החוק או עושה טעויות. ככל שתימנעו מטעויות, כך הפרויקט כולו יסתיים מוקדם מן הצפוי.
מהן זכויות בניה?
כל אחד מאיתנו נוטה לחשוב כי מגיע לו מעל ומעבר למצופה, בטח אם קנינו שטח ממיטב כספנו. אך לרשות המקומית יש את הדרישות שלה, דרישות שיהיה עליכם להכיר בהן. אינכם יכולים לעבור על הדרישות של הרשות המקומית, אחר תהיו חשופים לקנסות והגבלות. זכויות בניה מהוות את האחוז הספציפי בו תוכלו לבנות בתוך השטח. ישנו אחוז מסוים אותו תוכלו לנצל לטובת בניית המבנה שתמיד חלמתם להתגורר בו. מי שיחרוג ממגבלה זו עלול למצוא את עצמו מסתבך בענק. יש רשויות שמאפשרות לבנות כמעט על כל השטח, אחרות קצת פחות מאפשרות. מראש יהיה עליכם לדעת את העניין הזה כדי שלא תכירו אותו רק לאחר השלמת הבניה עצמה.
איך ניתן לבדוק זכויות בניה?
מי מכם שיש לו קצת הבנה במספרים יכול לבצע את החישוב באופן עצמאי. אך תמיד תיקחו בחשבון כי יכולה להיות סטייה שיהיה עליכם להכיר אותה ולקחת אותה בחשבון. עוד תשובה לשאלה איך בודקים זכויות בניה היא על ידי מחשבון מקוון. המחשבונים עושים עבודה מעולה ברוב המקרים, אך עדיין גם כאן חובה לקחת מרחב נשימה. מי מכם שרוצה ללכת על בטוח יכול לקרוא לאיש מקצוע שחי ונושם את התחום הזה. הוא יבצע את הבדיקה הדרושה כדי להסביר לכם בדיוק מהן זכויות הבניה על הקרקע. זוהי הדרך הכי טובה שתימנע מכם להכניס את עצמכם אל תוך פלונטר בעייתי.
מי קובע את זכויות הבניה?
כמו שאתם בוודאי מבינים לא מדובר על דבר קל שניתן להתייחס אליו בקלות ראש. את זכויות הבניה קובעת הרשות המקומית על פי השקפת עולמה. המטרה היא כמובן שלכל המבנים באותו השטח המוניציפאלי יהיו את אותם הזכויות בדיוק. ברגע שהרשות המקומית לא תפקח על העניין הזה יהיה ניתן לראות בלגן וחוסר אחידות. השאיפה היא שלכל המבנים באותו השטח יהיו פחות את יותר את אותה הנראות. כך לא יהיו הבדלים מהותיים שקשה מאוד להסביר אותם או להישאר אדישים אליהם.
אל מי פונים כדי לבדוק זכויות בניה?
אינכם צריכים להיות מומחים גדולים על מנת לבדוק זכויות בניה. תוכלו לפנות ישירות לרשות המקומית כדי להבין דרכה מה המגבלות בשטח המוניציפאלי שלה. עם זאת כדי לחסוך בזמן וכדי לקבל תשובות שנכונות אליכם תוכלו לפנות לאיש מקצוע חיצוני. איש מקצוע שאתם פונים אליו על מנת שיבחן את הזכויות המגיעות לכם. כך מצד אחד תוכלו למקסם את הזכויות, מצד שני לא תחרגו מהמגבלות הקיימות לפי הנחיית הרשות המקומית. תוך זמן קצר תוכלו להבין מה בדיוק מגיע לכם מתוקף החוק ואיך תתמודדו עם העניין הזה.