שרת התחבורה מירי רגב: "יצאנו סופית ממשבר הקורונה. נתב"ג הוא אחד מנמלי התעופה הבינלאומיים היחידים בעולם אשר סגרו את הפער ביחס לתקופה שלפני הקורונה ושברו את שיאי הביקוש של 2019, שהייתה שנת שיא בתעופה העולמית."
במשרד התחבורה מציינים השנה עשור לרפורמת השמיים הפתוחים ושנתיים לפתיחת הקווים לאמירויות, ואיתם את המשך הצמיחה במספרי הנוסעים. בנמל התעופה בן גוריון צפויים לעבור השנה כ-25 מיליון נוסעים.
כדי להיערך לתנועת הנוסעים המוגברת, רשות שדות התעופה (רש"ת) מפרסמת בימים אלה שורה של מכרזים מסחריים להוספת בתי קפה ומסעדות בטרמינל 1 ובטרמינל 3 בנתב"ג. המכרזים החדשים הותאמו למגמות עדכניות בשוק התעופה המקומי והבינלאומי, ולשינויים בהרגלי הצריכה בעקבות משבר הקורונה.
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים תא"ל (במיל') מירי רגב: "הגידול המואץ בתנועת הנוסעים מלמד על איתנות הכלכלה הישראלית ועל האטרקטיביות של מדינת ישראל עבור מיליוני תיירים ואנשי עסקים. נתב"ג הוא שער הכניסה והיציאה העיקרי של מדינת ישראל, ומטרתנו היא להבטיח כי המעבר בו יהיה קל ומהיר, וכי אזורי ההמתנה יהיו נעימים ומזמינים. לפיכך הנחיתי את רשות שדות התעופה לצאת למכרזים חדשים, הראשונים מאז תחילת משבר הקורונה, כדי לשפר את חווית הנוסע בכל הדרכים."
כמענה לגידול בתנועת הנוסעים, יורחבו בשנתיים הקרובות שטחי ההסעדה בנתב"ג, בהשקעה של מיליוני שקלים, בדגש על היצע, מגוון ושיפור חוויית הנוסע. במסגרת השדרוג יורחב תמהיל בתי הקפה והמסעדות, תמהיל ומגוון המוצרים, וכן יורחבו מתחמי מחלקות העסקים וטרקליני האירוח.
בין המכרזים שיפורסמו: הפעלת בית קפה בדיוטי פרי של טרמינל 3 ושל טרמינל 1; הפעלת בתי קפה בזרועות B ו-C; הפעלת פיצריה בטרמינל 1; הפעלת בית מאפה באולם מקבלי הפנים בטרמינל 3; והפעלת בית קפה באולם שחקים בטרמינל 3.
לראשונה יפורסם גם מכרז להפעלת מתחם לממכר מזון מוכן מהיר ארוז, וכן מכרזים למסעדה אסיאתית, למעדנייה ועוד. המכרזים החדשים יתווספו למקומות ההסעדה הקיימים בנתב"ג.
המכרזים יעודדו תחרות בין זכייני בתי הקפה והמסעדות, ויכללו הנחה ממחירי המטרה לסל המוצרים הבסיסי שיורחב בקרוב. סל המוצרים הבסיסי שמחיריו מפוקחים ומוצגים בשילוט בולט בכל מקום הסעדה, כולל היום קפה, מאפה, כריך ושתייה קלה. בימים אלה נבחנת הרחבת הסל למוצרים נוספים.