אם אתם מעוניינים בקריירה כקלינאי תקשורת, יש כמה שאלות שתוכלו לשאול את עצמכם, עוד לפני שתבדקו אם אתם עומדים בתנאי הקבלה ללימודים אלה. כך תוכלו להבטיח שאתם מקבלים את ההחלטה הנכונה.
- האם יש לכם תשוקה לעזור לאחרים?
קלינאי תקשורת ממלאים תפקיד חשוב בענף הבריאות על ידי אבחון וטיפול בהפרעות דיבור, שפה, תקשורת ובליעה. הטיפולים והתמיכה שמספקים קלינאי תקשורת נועדו להעצים את המטופלים ולהפוך אותם לבני אדם יעילים יותר. התוצאה הסופית של התערבויות קלינאי התקשורת היא מטופל שמסוגל ליצור קשרים משמעותיים יותר עם הקרובים לו ועם הקהילה הרחבה יותר.
מסיבה זו, רוב האנשים השואפים להשיג קריירה בקלינאות תקשורת חשים דחף לעזור לאחרים ורוצים להפוך את העולם למקום טוב יותר.
- האם אתם מחפשים קריירה המציעה גיוון וגמישות?
כשאנשים חושבים על קלינאי תקשורת, הם בדרך כלל מקשרים מקצוע זה לבעיות בדיבור ולמטפלים המתמחים בעבודה עם ילדים בגיל בית ספר. למרות שזה אכן מסלול הקריירה הפופולרי יותר לרבים מקלינאי התקשורת, עדיין זו ממש לא האפשרות היחידה. למעשה, תחום זה מציע אפשרויות קריירה רבות.
אנשי מקצוע ותיקים מתארים את עבודת קלינאי התקשורת כסוג של קריירה בלתי מוגבלת שבה אפשר לטפל במגוון גילאים ובכול סוגי ההפרעות, ואלה יכולים להשתנות לאורך הקריירה שלהם.
קלינאי תקשורת יכולים לעבוד במגוון מסגרות ולמלא תפקידים משמעותיים שונים, בהתאם למקום בו הם עובדים. למשל, בנוסף לאפשרות לעבוד במוסד חינוכי, תוכלו לטפל בדיירים במוסד סיעודי או במטופלים בבית חולים, במרפאה או בקליניקה פרטית. כקלינאי תקשורת אתם מאומנים לטפל באנשים לאורך כל תוחלת החיים, מלידה ועד מוות.
- האם יש לכם עניין במדע ובטכנולוגיה?
קלינאות תקשורת דורשת לא רק דחף לעזור לאחרים אלא גם יכולת להבין מושגים וטכנולוגיות בתחום המדע, הקשורים למקצוע. אם נושאים כמו בריאות, רפואה, מדע וטכנולוגיה מעניינים אתכם, אז עבודה כקלינאי תקשורת תאפשר לכם להפעיל את ההתעניינות הזו בכול יום במהלך הקריירה שלכם.
על תנאי הקבלה לקלינאות תקשורת במוסדות שונים
תנאי הקבלה ללימודי קלינאות תקשורת שונים בכול אחד מהמוסדות האקדמיים, ולפעמים הם עשויים להיות שונים מהשנה הקודמת. עם זאת, לימודי קלינאות תקשורת, או לימודי הפרעת תקשורת, הם לרוב מסלול חד חוגי, כאשר תנאי הקבלה כוללים שקלול של: ציוני הבגרות ובפסיכומטרי ורמת אנגלית מסוימת. הנה מספר דוגמאות:
- המכללה האקדמית הדסה
תנאי הקבלה לתואר ראשון בקלינאות תקשורת במכללה האקדמית הדסה דורשים ציון מינימלי 650 בשקלול של הבגרות והפסיכומטרי; וציון 100 לפחות באנגלית (בפסיכומטרי או במבחן מקביל).
- מכללת מבח״ר לסטודנטיות חרדיות
תנאי הקבלה לתור ראשון בקלינאות תקשורת דורשים: בגרות מלאה וציון פסיכומטרי, ציון בגרות באנגלית ובמתמטיקה ברמה של 4 יח״ל לפחות, ציון 100 ומעלה בסיווג אנגלית.
- המכללה האקדמית אחווה
תנאי הקבלה לתואר ראשון בקלינאות תקשורת במכללה האקדמית אחווה דורשים: ציון 600 לפחות בפסיכומטרי, בגרות מלאה ו-4 יח״ל אנגלית. או ציון משוקלל 650 לפחות של הבגרות והפסיכומטרי, ציון 100 בסיווג אנגלית או ציון 200 במבחן אמי״ר, וראיון קבלה.
- קמפוס שטראוס לסטודנטיות חרדיות
תנאי הקבלה לתואר ראשון בקלינאות תקשורת בקמפוס שטראוס דורשים: בגרות מלאה ומבחן תי״ל או ציון משוקלל; ציון 120 ומעלה במבחן יע״ל ולפחות 100 במבחן אמ״יר; וראיון קבלה.
- אוניברסיטת תל אביב
תנאי הקבלה בלימודי הפרעות בתקשורת באוניברסיטת תל אביב דורשים: תעודת בגרות מלאה ופסיכומטרי, מבחן מיון באנגלית (בחלק האנגלית בפסיכומטרי או במבחן אמי״ר). תנאי הקבלה משתנים מדי שנה ותלויים במועמדים שנרשמו למסלול זה.
- אוניברסיטת חיפה
תנאי הקבלה לתואר ראשון בחוג להפרעות תקשורת באוניברסיטת חיפה, דורשים: עמידה בתנאי הקבלה של האוניברסיטה, ציון משוקלל 715, אנגלית בפסיכומטרי ברמת מתקדמים.