כבר שנים רבות אנשים רבים מחפשים אפשרויות טיפול בטוחות ויעילות ככל הניתן כנגד תופעת השמנת יתר. בין התרופות לטיפול יש את סאקסנדה – זוהי תרופאה אשר אושרה על ידי ה-FDA בשנת 2014 והתגלתה כיעילה עבור מטופלים רבים.
כמובן, מדובר בתרופה אשר ניתנת על ידי מרשם רופא מומחה בלבד לצד אישור מיוחד ועמידה בתנאים מסויימים הנדרשים לצורך זכאות. מי יכול לקבל את התרופה? איפה מקבלים? איך עובדת התרופה? כל המידע בהמשך.
סקירה כללית של תרופת סאקסנדה
לירגלוטיד (הידועה בשמה – סקסנדה) במקור פותחה עבור טיפול במחלת הסוכרת סוג 2, כאשר אושרה מאז לשימוש גם כתרופה עבור ירידה במשקל עבור אלו הסובלים מעודף משחק לצד מחלה נלווית כמו לחץ דם גבוה למשל, או עבור אלו הסובלים מהשמנת יתר.
החומר הפעיל בתרופה נקרא Liraglutide. תרופה זו ניתנת לצד דיאטה מותאמת אישית ופעילות גופנית – לצד השימוש בתרופה זו מומלץ גם לקרוא את העלון לצרכן, כך שאם יעלו לכם שאלות נוספות תוכלו להיוועץ ברוקח ו/או ברופא המטפל בכם.
סקסנדה ניתנת כזריקה והיא מצריכה מרשם רפואי. המינון והתדירות שלה נקבעים על ידי הרופא המטפל בהתאם לתוכנית אישית, כאשר לאורך זמן הם עשויים להשתנות בהתאם על מנת להבטיח תוצאות טובות יותר.
איך משתמשים בזריקת סאקסנדה?
לאחר שהרופא המטפל קובע את המינון והתדירות, ככל הנראה שתקבלו הדרכה מגורם מוסמך על אופן ההזרקה. תרופה זו ניתנת כזריקה תת עורית בחלקי גוף מוגדרים, כמו למשל בחלק העליון של הזרוע, בבטן או בחלקו הקדמי של הירך – רצוי שלא לבצע את ההזרקה באותו מקום, אלא לבצע החלפה מדי יום של מקום ההזרקה. כמו כן, רצוי ואף מומלץ להקפיד על שעות הזרקה קבועות.
במידה והנכם נוטלים תרופות נוספות, עליכם ליידע את הרופא המטפל על מנת להיערך בהתאם. למשל, במידה והנכם מזריקים אינסולין, דעו שאין לערבב אותה עם תרופות אחרות כמו זריקת הסקסנדה, ובנוסף לכך יש להזריק במיקום אחר בגופכם את הזריקות.
האם יש תופעות לוואי?
כמו כל תרופה, גם לזריקת סאקסנדה זו יש תופעות לוואי כאלו ואחרות, חלקן נפוצות יותר, חלקן נפוצות פחות, חלקן מאוד נדירות וחלקן לא.
מה עליכם לדעת?
- במידה ואת בהריון או מניקה, הימנעי מנטילת התרופה, גשי לרופא המטפל ועדכני אותו על המצב. אין להשתמש בזריקה זו במהלך ההריון. בעניין ההנקה יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
- מבחינת שתיית אלכוהול – האלכוהול עשוי להחמיר חלק מהתופעות לוואי כמו למשל הקאות או בחילות. בנוסף לכך, אלכוהול עשוי גם לפגוע בתהליך של הירידה במשקל.
- במידה ויש לכם רגישות כלשהי לאחד מהמרכיבים של התרופה, אין להשתמש בה – יש לגשת לרופא המטפל.
בין תופעות הלוואי השכיחות, ניתן לראות שלשולים, עצירות, הקאות ובחילות, אי נוחות בקיבה, יובש בפה, גזים, צרבת, גיהוקים, עייפות, הפרעת שינה, סחרחורות, אבנים בכיס מרה ועוד.
טיפול בהשמנת יתר – איפה אפשר לדעת עוד?
במידה והנכם מחפשים פתרונות קסם, קשה להאמין שדברים יזוזו כמו שחשבתם. טיפול בהשמנה מצריך דרך, תוכנית מסודרת, ליווי, תזונה נכונה ופעילות גופנית.
ישנן מרפאות רבות בהן ניתן לבצע את הטיפול בצורה הטובה ביותר לצד תוכנית בהתאמה אישית, כמו למשל במרפאה של ד"ר רז הגואל ועוד אחרים. יש לכם שאלות נוספות? מוזמנים ליצור קשר עם המרפאה של ד"ר רז ואולי תהיה זו דרכה של דרך משותפת להגשמת החלום.