שאלה שנשים רבות, לרוב אלו שמתאפרות תכופות, שואלות את עצמן. גם נשים שמבינות מאוד באיפור, לעיתים לא ממש יודעות מהי שגרת הטיפול המומלצת למברשות – באיזו תדירות כדאי לנקות אותן, באילו חומרים, ומהי השיטה הטובה ביותר.
מדוע זה חשוב?
פנים חלקות ומטופחות הן הבסיס לאישה מטופחת. גם כאשר אנו מקפידות על איפור מלא וכבד, ללא פנים נקיות וחלקות, הלוק הסופי עלול להיראות הרבה פחות מוצלח. מעבר לכך, פנים חלקות יכולות לתת לנו את הביטחון להפחית בכמות האיפור או לוותר עליו על פי רצוננו המשתנה.
שגרת טיפוח נכונה של מברשות האיפור היא קריטית לנקודה זו, מכיוון שעור הפנים שלנו מגיב באופן ישיר למה שנוגע בו. כאשר אנו מרבות לגעת בו עם מברשות איפור אשר לא נוקו כראוי, אנו מגדילות משמעותית את הסיכון לפצעונים או להרפס – חוויה שכל אישה שחוותה תתאר כלא נעימה ולא מומלצת כלל.
אם לא השתכנעת עדיין, כדאי לדעת שכאשר המברשות מלאות בחומרים שהצטברו בהן הן עלולות להיסתם, ולכן לא יבצעו את תפקידן כראוי, ויימרחו את האיפור באופן לא אחיד.
מכאן ברור כי חשוב להשקיע במברשות איכותיות, אותן ניתן לנקות באופן יסודי ובד בבד לא לפגוע במבנה המברשת.
אז באילו חומרים מומלץ להשתמש?
מומלץ להצטייד בתכשיר המיועד לניקוי מברשות איפור, אשר ניתן למצוא גרסה שלו כמעט בכל חנויות האיפור והטיפוח. בנוסף, לעיתים נדרש ניקוי עמוק יותר, אותו עדיף לבצע באמצעות סבון או שמפו.
באופן מפתיע, הרבה מאפרים המקצועיים ממליצים דווקא על סבון כלים כמנקה האפקטיבי ביותר. לעומתם, יש הטוענים שהמברשות דורשות טיפול עדין כמו הפנים עצמן, ולכן יש להשתמש רק בסבון פנים או בסבון עדין אחר.
מהי השיטה והאם צריך לרכוש כלים מיוחדים
על פי מספר מאפרים מקצועיים, תורת ניקוי מברשות האיפור היא לדידם הדבר החשוב ביותר הנלמד במסגרת לימודי איפור, במהלכם נלמדות מטבע הדברים – טכניקת איפור, אך לצד זאת גם אלמנטים הקשורים לשימור וניקיון עור הפנים.
ישנן שיטות רבות ומגוונות, הנוגעות בפרמטרים שונים כמו החומרים השונים, אופן הניקוי עצמו, אופן הייבוש וכדומה. אחת השיטות המוכרות היא להשקיע בהשריה במים וסבון, לשפשף בסבון תחת זרם מים, ולאחר מכן לשטוף עד שלא יוצאות מהמברשת שאריות איפור ולכלוך. יש המשקיעים גם בהשריה נוספת במרכך או מרכך כביסה, ולאחר מכן עוד שטיפה.
לגבי הייבוש, יש המייבשים בצורה אנכית, על מנת לשמור על צורת המברשת, ויש הממליצים על ייבוש אנכי או לכל הפחות אלכסוני כדי למנוע הצטברות נוזלים בחיבור בין המברשת לידית האחיזה. לרוב, אין צורך ברכישת כלים המיועדים לניקוי מברשות. למתאפרות שמרבות להשתמש במספר מברשות בכל יום, יש שימליצו לרכוש משטח ייבוש ייעודי.
מתי בכל זאת צריך להיפרד ממברשת האיפור שלי
אם עקבתן אחרי כל ההוראות, וברשותכן מברשת איכותית, היא יכולה לשרוד אף יותר מ-20 שנה. אך יש לשים לב – ברגע שסיבי המברשת מתחילים להתייבש או להתפצל, או שניתן לראות שהמברשת לא מפזרת את האיפור בצורה שווה, ייתכן והיא ישנה מדי ואין ברירה אלא להיפטר ממנה ולרכוש חדשה.