תהליך של העברה מפיתוח לייצור, שמוכר גם ב NPI הינו תהליך המורכב מכמה שלבים. המכונות בתהליך מיועדות לייצור המוני ולכן יש צורך לתכנן את כל המנגנונים הפועלים בהן הצורה הטובה ביותר- מבינה מכאנית, חשמלית ואופטית ולהתאים אותן לייצור סדרתית. תהליך זה דורש הכרות נרחבת עם שיטות העבודה על מנת לייעל את התהליך לקצר את הזמן ולפתח מכונה בהתאם. בחברת ארק אוטומציה מבצעים תהליך של NPI במקצועיות, ביעילות ובמהירות.
העברה מפיתוח לייצור- תהליך NPI
NPI- New product introduction . הוא בעצם השלב החשוב והקריטי ביותר לפני יציאה של מוצר לשוק. בשלב זה מתכננים, מפרטים בונים ומפקחים על פיתוח מכונה שמיועדת בסוף לתהליך של ייצור המוני ועליה לספק מענה בזמן אמת במספר מצבים.
על הפיתוח של המכונה להיות מקצועי ואיכותי שכן בתהליך העברה מפיתוח לייצור חובה לייצר מוצר אמין בלוח הזמנים של הלקוח ובהתאם לדרישותיו.
התהליך משלב בתוכו פיתוח של ספקים ומערכי בדיקות, הנדסה של מוצרים וטכנולוגיות לייצור. כמו כן יש להקים קווי הרכבה וייצור, לבנות לוגיסטיקה בהתאם ולוודא שעל כל התהליך מפקח מהנדס NPI האחראי עליו.
ככל שתהליך העברה מפיתוח לייצור הוא יכיל ואיכותי יותר כך גם עלויות ההרכבה ורכישת החלקים של החברה יהיה נמוך יותר ולכן חשוב שעל התהליך יהיה אחראי מהנדס המומחה בביצוע התהליך ויפקח על כל השלבים השונים שבו.
השלבים בתהליך העברה מפיתוח לייצור:
שלב ראשון – הקמת צוות ההפעלה והתנעת פרויקט הפיתוח, בחירת קבלני המשנה לעבודה ובחירת ספקים לצורך ביצוע הפרויקט.
שלב שני – התחלת פרויקט הפיתוח- פגישה עם הרכש ההנדסה והפיתוח של הארגון על מנת להיסגר על לוח הזמנים, ההיבטים הלוגיסטיים והטכניים , רמת האיכות הנדרשת והתאמת התקציב.
שלב שלישי – גיוס התקציב לפרויקט. תהליך העברה מפיתוח לייצור דורש משאבים רבים ולכן יש צורך בגיוס כספים בהתאם.
שלב רביעי – בניית אבטיפוס- תכנון המודל של המכונה על ידי המהנדס בהתאם לדרישות לצרכים ולאופי העבודה שתידרש.
שלב חמישי – בדיקת איכות- בשלב זה מצמצמים את הפער בין התכנון הראשוני של המכונה על פי המודל ובין התוצאה הסופית של המכונה
שלב שישי – כתיבת ספר הוראות למכונה – הספר הוא תוכנית של המכונה שהיא בעצם הוראות הרכבה של המוצא בצורה אחידה שניתן לשחזר את הבניה שלה בכל עת ובכל מקום. ברוב המקרים ספר ההוראות מכיל גם הוראות טיפול, תחזוקה ואיתור תקלות של המכונה.
השלבים האחרונים בתהליך העברה מפיתוח למוצר- לאחר ביצוע ששת השלבים הללו ולאחר עריכת תיקונים ושיפורים וכאשר המוצר הסופי עומד בדרישות ניתן לעבור לתהליך של ייצור המוני.