בתיכון הטכנולוגי 'עמל Tech in' שליד העיר שהם פיתחו "לימודים היברידיים" – מסלול המשלב בין למידה פרונטלית לבין למידה טכנולוגית, התנסות ממשית בסדנאות העבודה, הדפסת תלת מימד ולימודי ניו מדיה. "ראיתי שפה מאמינים בי יותר ממה שאני האמנתי בעצמי".
"עם כל הכבוד לבגרויות איתם אתה יכול רק ללכת ולהמשיך ללמוד, פה אתה יוצא עם מקצוע לחיים" כך אומר יעקב פיצחדזה (18) מיהוד, הלומד בבהי"ס הטכנולוגי עמל טק, שנמצא בתוך מחנה בן עמי הסמוך לשוהם. " זרקו אותי מחטיבת הביניים בכיתה ח' ורק אחר כך הגעתי לעמל, בהתחלה בכלל לא חשבתי שאסיים י"א, אבל המפנה שעברתי כאן שינה לי את מסלול החיים, לא רק שלמדתי לאהוב את ביה"ס והמסגרת שלו, ראיתי שפה מאמינים בי יותר ממה שאני האמנתי בעצמי, בסוף זה נותן לך כוח ואתה מצליח לתפוס את עצמך בידיים. אני תיכף מתחיל ללמוד בכיתה י"ג, יש לי מקצוע שאני אוהב ועובד בו, בשנה הבא אני נכנס לצבא ולאחר מכן מקווה להכנס לקבע או חברת חשמל".
יעקב מעיד על עצמו כמי שעבר תהליך התפתחות משמעותי מאוד, מנער שלא הצליח להשתלב בלימודים בחטיבת הביניים, מצא את עצמו יוצא לעבודה כבר בגיל 13 והיה בטוח שאין סיכוי שיש מסגרת שתקבל אותו. אחרי שהגיע לביה"ס המקצועי בהתערבות העובדת הסוציאלית, ראה שמתייחסים אליו בצורה שונה וכבר אין את המבטים ששופטים אותך רק על פי מראה חיצוני. היחס האישי והדחיפה של המורים, לדבריו, גרמה לו להכיר ולהעריך את עצמו. "כשמישהו מאמין בך בצורה כזו, זה באמת נותן לך כוח לראות את הדברים אחרת."
ביה"ס המקצועי "עמל Tech in", מטעם משרד העבודה, נותן מענה לכל אותם תלמידים שלא הגיעו למיצוי עצמי במסגרות חטה"ב והתיכונים הפורמליים של משרד החינוך. "הם לא רודפים אחרי ציונים, לומדים כאן ילדים שמונעים ממקום אחר." אומרת סיגל בז'רנו, מנהלת ביה"ס, שמכנה את אופי הלימודים כ-"לימודים היברידיים", המשלבים בין למידה עיונית בכיתה ולהתנסות ממשית בסדנאות העבודה. התלמידים יוצאים לעבוד יום בשבוע כשכירים בתחום אותו הם לומדים, ובקרוב חלקם גם יועסקו בתשלום בסדנאות של בית הספר המתפקדות כעסקים לכל דבר ועניין. ישנם לא מעט תלמידים שעובדים במקביל גם במחנה הצבאי שבו נמצא ביה"ס.
במקום תעודת בגרות, התלמידים יוצאים מכאן עם תעודת מקצוע. רישיון חשמלאי תלת פאזי, רישיון טכנאי קירור ומיזוג אויר, אוטוטרוניקה, שילוב של מכונאות רכב ואלקטרוניקה לרכב. ישנה גם מגמה של תכנון עיצוב באמצעות מחשב, בעבודה על מכונות CNC, מה שנקרא "הדפסת תלת מימד". בנוסף, מגמה חדשה שנפתחת השנה – "ניו מדיה", מגמה העוסקת בכל הקשור לתחומי המחשב, הרשתות החבריות, קידום אתרים ועוד. ביה"ס מסתכל על מקצועות העתיד ומרחיב את אפשרויות ההכשרה גם מעבר למקצועות שבהם ישנו הכרח בעבודת כפיים פיזית.
ישנם גם תלמידים שניגשים לבגרות במגמה שלהם, באנגלית ובמתמטיקה. צוות המורים כאן עובד מסביב לשעון למען הילדים, אפילו השיעורים בכיתה מותאמים למגמה אותם הם לומדים. "לא כולם יכולים לשבת בכיתה כל יום כל היום, לכן אנחנו משלבים גם למידה תוך כדי סיורים וביקורים שונים במהלך השנה" מוסיפה בז'רנו, שניכר כי גישתה האישית משרה אווירה חיובית על המורים והתלמידים בביה"ס. אחנו מספקים להם מקום שבו מחדירים לה את ההבנה שאנחנו מאמינים בהם, לא רק שהם יכולים להצליח, הם באמת מצליחים.
תלמידי עמל טק אין מגיעים מכל יישובי גוש דן במערב, רמלה-לוד וראש העין במזרח ויישובים קטנים רבים בטווח.