החיים יכולים להיות מאוד לא צפויים וכאשר אנחנו נתקלים בבעיה בריאותית שנחתה עלינו אנחנו צריכים הרבה כוחות ותעצומות נפש להתמודד עם הקושי והמשבר. לעיתים יש מחלות שניתן לזהות אותן ולגלות אותן בבדיקות מוקדמות.
אחת המחלות שבדיקות מוקדמות יכולות לסייע לנו לגלות היא מחלת הסרטן בדגש על מחלת סרטן צוואר הרחם. גילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם על ידי בדיקת פאפ או אולטרה-סאונד של צוואר הרחם יכולות לאפשר זיהוי מוקדם של המחלה והתמודדות טובה יותר מולה.
סרטן צוואר הרחם – איך אפשר לגלות אותו ומה הסימנים המוקדמים שלו?
סרטן צוואר הרחם יכול להיגרם בין השאר בגלל וירוס הפפילומה שידוע כגורם מסרטן לנשים. הסימנים המוקדמים של הסרטן יכולים להיות גידולים שפריים או הופעה של דימום לאחר קיום יחסי מין. סימנים נוספים יכולים להיות דימומים חזקים מאוד באופן לא רגיל בזמן המחזור או אי הופעה של המחזור החודשי. אפשר לגלות את סוג הסרטן הזה על ידי בדיקות תקופתיות אחת לשנה לפחות אצל רופא נשים. הבדיקות כוללות בדיקת פאפ בה לוקחים תאים מצוואר הרחם ושולחים אותם לבדיקת מעבדה על מנת לראות אם הם סרטניים או לא.
רשלנות רפואית בסרטן צוואר ברחם – מתי יש לתבוע תביעת רשלנות רפואית?
פעמים רבות בגלל רשלנות רפואית בסרטן צוואר ברחם הגילוי המוקדם של המחלה מתפספס ולא מסייע בהצלת חיים. יש לתבוע תביעת רשלנות רפואית רופא נשים או אנשי צוות רפואיים בגין אי גילוי סרטן צוואר הרחם במקרים בהם ניתן להוכיח על ידי חוות דעת רפואיות שהיה ניתן לגלות באופן מוקדם את הסרטן – אך גילוי זה לא נעשה בגלל טעות של אנשי הצוות הרפואי שטיפל בנו. התמודדות עם מחלת הסרטן היא קשה מאוד. לעיתים מי שחולה בסרטן צוואר הרחם צריכה להתמודד עם כריתת רחם וכריתת שחלות – דבר אשר גורר בעיות הורמונליות וגם בעיות פוריות לא פשוטות. במקרה שגילנו שאנחנו חולות במחלה הנוראה אנחנו צריכות לבדוק האם הצוות הרפואי שטיפל בנו עשה הכול בשביל להגיע לגילוי מוקדם של המחלה ועלינו לפעול בהתאם.