הבוקר כבר חשף תומר גנון את הסיפור שטלטל את כל המערכות. מנכ"לים, ראשי ערים, פעילי מחאה, בן של ראש ממשלה: כל אלו היו חלק מההדבקה ההמונית בפגסוס. "פעילי מחאות הנכים ויוצאי אתיופיה, מנהלי חברות ענק, ראשי ערים ואפילו יועצי ראש הממשלה לשעבר ובנו אבנר – כולם היוו מטרה של המשטרה, שהשתילה להם בטלפון תוכנת מעקב של NSO ושלפה מידע אישי. הכול לפני פתיחת חקירה וללא אישור חוקי". "הכלי", למעשה, הפך לאחד הכלים השמישים ביותר בידי המשטרה לאיסוף מודיעין על המוני אנשים.
לאנליסטים ביחידת הסייבר-סיגינט המשטרתית שביצעו את פקודות המעקב הלא חוקי אחר מפגינים נאמר שהמטרה היא איסוף מודיעין מוקדם בשל "חשש לפגיעה בסדר הציבורי".
הניצבים ומפקדי המחוזות טענו כי הם צריכים מידע מוקדם על התכנון של מארגני המחאות. התוכנה הותקנה גם בטלפונים של מארגני ההפגנות של יוצאי אתיופיה בישראל. פגסוס שאבה ממכשירי הסלולר מידע ללא הגבלה. לפעמים הוא נשאר בפורמט דיגיטלי, לעתים הודפס ותויק ב"תיק מטרה". חיים שלמים של אזרחים – סודות פרטיים, מידע כלכלי, אישי וחברתי – היו חשופים לעיני השוטרים. בלי פיקוח ובלי בקרה.
"מראשית 2015, כשתוכנת המעקב שנרכשה נהפכה שמישה, לחוקרי המשטרה היה קשה לעמוד בפיתוי. הדבקת ניידים בפגסוס הלכה והתרחבה", חשף גנון. ביחידת החקירות להב 433 ניהלו חקירה סמויה בחשד לשחיתות בתעשייה האווירית. לאחר שביקשו את סיוע יחידת הסייבר-סיגינט המשטרתית, הודבק בפגסוס הנייד של יאיר כץ, יו"ר ועד העובדים. קרן טרנר, למשל, היתה מנכ"לית משרד התחבורה ואחר כך מנכ"לית משרד האוצר, בשני התפקידים תחת השר ישראל כץ. מישהו חשד שטרנר מדליפה מסמכים סודיים לעיתונאים, ויחידת הסייבר סיגינט של המשטרה הדביקה את הטלפון שלה בפגסוס. זה היה גם גורלו של מנכ"ל האוצר שקדם לטרנר, שי באב"ד. גם מנכ"לית משרד המשפטים ברשימה, ומי לא. עיתונאים, מנכ"לים ובנו של ראש הממשלה לשעבר, אבנר נתניהו.
היום הקולות נשמעו אחרת. השר בר-לב הודיע כי הוא מקדם ועדת בדיקה ממשלתית לפרשת הריגול המשטרתי: "נוקיע פגיעה בדמוקרטיה". הנשיא הרצוג אמר כי הדבר: "מחייב בדיקה מעמיקה ויסודית". ראש הממשלה בנט אמר: "קרו לכאורה דברים חמורים מאוד, לא נותיר את זה בלי מענה". כתבנו לענייני פלילים, לירן לוי, חשף הבוקר כי למרות שהשימוש המשטרתי בתוכנות ריגול מעורר סערה כבר כמה שבועות במשטרה ומחוצה לה – המפכ"ל קובי שבתאי התנגד גם הבוקר (שני) להקמת ועדת הבדיקה הממשלתית בנושא. ואילו הקואליציה בעד הקמת ועדת חקירה ממלכתית בנושא כשגם הליכוד סבור ש"יש לערב את הנשיא הרצוג במינוי". כזכור, לפני פחות משלושה שבועות הכל הוכחש והיום הייתה רעידת אדמה בישראל.
בתוך כך, למרות שהיו צפויים להתקיים מחר, כמדי שבוע בימי שני, שלישי ורביעי, הדיונים במשפט נתניהו בוטלו נכון לעכשיו בהמתנה לתגובת המדינה על בקשת הסניגורים של לעצור את המשפט עד לבירור היקף השימוש המשטרתי בפגסוס אצל עדים ונאשמים בתיקים. התביעה צפויה להשיב עד 14:00, ובית המשפט יחליט ביום רביעי אם להמשיך את הדיונים