תכניות לימוד שונות מאפשרות לבחור התמחות במנהל עסקים ולהפוך את הידע האקדמי למקצוע. במידה ואתם מתכננים לעשות את הצעד הזה, יש בוודאי כמה שאלות שעליהן תרצו לקבל תשובות
מנהל עסקים נחשב לתחום שמושך אליו גברים ונשים בגילאים שונים. נכון להיום, תואר ראשון במנהל עסקים הוא מהמבוקשים ביותר באקדמיה וגם בשוק העבודה מעניקים לו עדיפות. זה גורם לעלייה בביקוש עבור לימודים מן הסוג הזה וגם להיצע רחב יותר של תכניות לימוד. מצד שני, לא כל הסטודנטים יודעים למה לצפות כאשר הם נכנסים לאקדמיה בפעם הראשונה ולכולנו יש שאלות שדורשות מענה.
הנה למשל כמה תשובות לשאלות נפוצות בנוגע לתואר ראשון במנהל עסקים:
מה אפשר לעשות עם תואר במנהל עסקים?
תואר במנהל עסקים פותח מגוון של אפשרויות תעסוקה. האופציה המיידית היא להשתמש בידע שנצבר לאורך התואר על מנת לפתוח או לנהל עסק, אך אפשר גם להצטרף לתפקידי מפתח כשכירים ומשם להתקדם עד לתפקידים בכירים. כמו כן, התואר במנהל עסקים הוא לעיתים קרובות תנאי להשתלבות בתחומי כלכלה, מסחר בינלאומי, מדיניות ציבורית ועוד.
מה לומדים במהלך התואר?
במהלך תואר ראשון במנהל עסקים לומדים על שלל תחומי הניהול. על אף הבדלים בין המסלולים ותחומי ההתמחות, ברוב המוסדות לומדים קורסים בנושאים כגון חשבונאות, שוק ההון, ניהול משאבי אנוש, שיווק ומערכות מידע, סטטיסטיקה, כלכלה עולמית ועוד. כמו כן, אפשר לבחור מסלול לימודים שבו הנושאים עולים בקנה אחד עם תחומי העניין האישיים.
האם כדאי בכלל ללמוד את זה?
כדאי מאוד ללמוד תואר במנהל עסקים כי העולם כיום הוא כפר גלובאלי אחד גדול. במנהל עסקים מקבלים את כל הכלים להשתלבות בכפר הזה, כמו גם את הידע הנדרש על מנת להשיג יתרון מול דורשי עבודה אחרים. בנוסף, התואר עצמו מעניין כי הוא משלב בין ידע תאורטי שמועבר על בסיס הרצאות לבין התנסות מעשית עם סדנאות ויציאה לשטח.
האם ללמוד מסלול לימודים ממוקד או שעדיף לשלב גם מקצוע נוסף?
השוואה בין לימודי מנהל עסקים לבד או עם מסלול נוסף היא פונקציה של ציפיות ותכניות אישיות. לכל אחד מתאים מסלול לימודים אחר, אך ניתן להתרשם מהאפשרויות הקיימות עוד לפני שנרשמים. הדרך לעשות זאת היא להתייעץ עם יועצי הלימודים וגם להתרשם מהחוויות של חברים, קולגות או בני משפחה.
עד כמה חשוב הניסיון?
האמת היא שאין צורך בניסיון קודם בניהול על מנת ללמוד לתואר ראשון במנהל עסקים. תנאי הקבלה בדרך כלל בודקים את ממוצע הבגרויות, את מספר יחידות הלימוד במתמטיקה ואת ציון הפסיכומטרי, אך מאותו רגע והלאה כל הסטודנטים מתחילים מאותה נקודה. במילים אחרות, הניסיון מסייע במציאת עבודה אך הוא פחות רלוונטי בשלבים של רכישת הידע האקדמי והבסיסי.