הצהובים לא שוללים אפשרות שייעדרו מכל המפעלים, גם מהיורוליג, אם לא יקבלו פיצוי מהמדינה על אובדן ההכנסות ממנויים. ראשי המועדון מעריכים: נזקי הקורונה יעמיקו את הגירעון בכ־9 מ' שקלים. כך חושף הבוקר (ה'), פרשן הספורט של "ישראל היום", אלי סהר.
אפקט הקורונה עשוי לגרום לצעד חסר תקדים בספורט הישראלי: במכבי ת"א לא שוללים אפשרות שאם משרד האוצר, קרי המדינה, לא תפרוש "רשת ביטחון" של 50-40 מיליון שקלים לקבוצה לעונה הבאה (אם משרד הבריאות יאסור משחקי כדורסל ללא קהל), הצהובים לא יפתחו את עונת 20/21 בכל המסגרות, כולל היורוליג.
תקציב מכבי ת"א מתבסס בעיקר על מכירת מנויים ותאי צפייה המכניסים לקבוצה כ־45 מיליון שקלים. אם לא תוכל למכור מנויים, ובהנחה שכמות הספונסרים והכסף שייכנס מפרסום יצנחו בצורה דרסטית, אזי במועדון מתקשים לראות כיצד ניתן יהיה להעמיד קבוצה תחרותית.
במכבי תל-אביב הגיבו רשמית לאפשרות הזו ואמרו: "אם המדינה תחיל על קבוצות הספורט מגבלות שימנעו הבאת קהל למגרשים ומצד שני תסרב לפצות את הקבוצות על המגבלות שהיא עצמה תחיל – לא ניתן יהיה לחזור לשחק".
בשיחות של ראשי הצהובים התברר כי נזקי הקורונה יעמיקו את הגירעון בכ־9 מיליון שקלים. אמנם הקבוצה "תיהנה" מהסדר קבוצות היורוליג וארגון השחקנים האירופי על הפחתה של 20 אחוזים בשכר השחקנים, והרוב המוחלט של עובדי המועדון הוצאו לחל"ת, אך הכנסות הקבוצה מפרסום וממאמצים נעצרו כמעט כליל מאמצע חודש מארס. כמו כן, נמנעו מהקבוצה הכנסות של מיליוני שקלים ממכירת כרטיסים לשלושת משחקי היורוליג שנותרו ומשחקי ההצלבה.
על פי גורם במועדון, הקבוצה נכנסה ל"משבר הקורונה" עם גירעון שנבע בעיקרו ממכת הפציעות. השארתם של אנג'לו קלויארו (עלותו הגיעה ל־650 אלף דולר) וסנדי כהן, ובנוסף לצירופם של ארון ג'קסון, ג'יילן ריינולדס ואמארה סטודמאייר, גרמה להוצאות של כ־7 מיליון שקלים שלא הובאו בחשבון בתחילת העונה. בצירוף משבר הקורונה, מגיעה מכבי ת"א לחודש מאי עם גירעון גדול של כ־15 מיליון שקלים.
החזרת הקבוצה לפעילות דורשת הטסת הזרים ארצה, שכירת דירות ומכוניות והפרשי שכר שעשויים להעמיק את הגירעון. רבים סבורים כי המועדון הצהוב רק יפסיד מהחזרת הפעילות העונה.