Südzucker(סודצוקר), חברת הסוכר הגדולה באירופה, ו-דומתוק (DouxMatok) מכריזות על שותפות אסטרטגית לייצור ומסחור ברחבי אירופה של טכנולוגיה פורצת דרך להפחתת סוכר של דומתוק. שיתוף הפעולה נותן מענה לצורך הגובר של תעשיית המזון וצרכנים להפחית משמעותית סוכר במוצרי צריכה ללא כל פשרות בטעם
Südzucker, חברת הסוכר המובילה באירופה, ודומתוק (DouxMatok) , סטארט אפ ישראלי שפיתח טכנולוגיה חדשנית, מוגנת פטנטים, להובלה ממוקדת של חומרי טעם, הכריזו על שותפות למסחור ברחבי אירופה של הטכנולוגיה פורצת הדרך של DouxMatok להפחתת סוכר במוצרי מזון, כחלק מהמאמץ של תעשיית המזון להפחתת סוכר במזונות עתירי סוכר.
סוכר DouxMatok, העומד בתקינה של אירופה וארה"ב, מאפשר הפחתה של 40% מכמות הסוכר במגוון רחב של מוצרים, תוך שמירה על פרופיל הטעם המוכר של הסוכר. הטכנולוגיה מבוססת על העמסת מקבצי מולקולות סוכר על נשא מינרלי, באופן שמייעל את הובלת מולקולות הסוכר אל קולטני הטעם המתוק שעל הלשון וגורם לתחושת מתיקות גבוהה יותר.
DouxMatok ו Südzucker, חתמו לאחרונה על מסמך הבנות, המסדיר את הייצור, השיווק והמכירה של סוכר DouxMatok לשוק האירופאי. החברות מתמקדות כעת בהכנות לייצור מסחרי, כשהצפי הוא להציע את המוצר לחברות מזון אירופאיות לשימוש במגוון רחב של קטגוריות, לרבות שוקולד, דברי מאפה, ממרחים, חטיפי דגנים, וסוכריות.Südzucker וDouxMatok צפויות לספק כמויות מסחריות ראשונות לשיווק ומכירה, במחצית השנייה של 2019.
"אנו רואים בשיתוף הפעולה הזה, הבעת אמון מצד חברת הסוכר המובילה באירופה בטכנולוגיה הראשונה להובלה ממוקדת של סוכר לקולטנים," אמר ערן בניאל, מנכ"ל ומייסד דומתוק, "הסינרגיה הגדולה בין שתי החברות הוכיחה את עצמה לאורך תקופת הגמלון, הייצור הראשוני וההכנות למסחור, שקדמו לחתימת ההסכם. החזון שלנו בדומתוק הוא להיות חלוצים בתחום ההובלה הממוקדת של חומרי טעם כדי לאפשר לצרכנים ליהנות ממגוון הטעמים המוכרים והאהובים עליהם אבל עם פרופיל תזונתי טוב יותר ובריא יותר. אנו שמחים לשתף פעולה עם Südzucker במימוש החזון ולהשקה משותפת של מוצרים מומתקי דומתוק״.
"בנוסף לסוכר המוכר, קבוצת Südzucker מספקת לשוק המזון מזה שנים גם פתרונות שונים להפחתת סוכר. מתוך היותנו קשובים למגמות השווקים, אנחנו עושים כל מאמץ לתת ללקוחות שלנו את הפתרונות הטובים ביותר, על מנת לאפשר להם להוביל בתחומם. טכנולוגיית הפחתת הסוכר החדשנית של DouxMatok, מהווה המשך טבעי למגוון המוצרים שלנו", אומר Randolf Burisch, ראש אגף הסוכר ביחידה העסקית של Südzucker. "אנו שמחים מאוד על שיתוף הפעולה הזה, נרגשים להביא את הסוכר החדש של DouxMatok לשוק האירופאי, וצופים שהוא יספק מגוון אפשרויות חדשניות לחברות המזון, הן בשדרוג הערך התזונתי של מוצרים קיימים ומוכרים והן ביצירת מוצרים חדשים. "
הצורך והדרישה להפחתת סוכר עולים בקצב מהיר , כאשר למעלה מ60% מהצרכנים מחפשים אחר מוצרי צריכה בריאים יותר, מאוזנים יותר ובעלי ערכים תזונתיים טובים יותר, מבלי להימנע מסוכר ומבלי להשתמש בתחליפי סוכר. ביצוע המשימה הזו, מעמידה בפני יצרני המזון אתגר משמעותי, מאחר והיא דורשת שינוי מתכונים של מוצרי מזון קיימים. הפתרון של DouxMatok, הוא ייחודי מסוגו בשוק, מאחר והוא משלב את יתרונות הפחתת הסוכר, שומר על תהליכי ייצור דומים, ומעניק פרופיל סנסורי זהה לסוכר. היכולת של DouxMatok להגיע לרמת המתיקות הרצויה, תוך צמצום של עד 40% מכמות הסוכר, אומתה ע"י מגוון פאנלים מקצועיים בלתי תלויים וכן על ידי חברות מזון מובילות בארץ ובעולם.
אודות קבוצת Südzucker
קבוצת Südzucker, מורכבת מארבע חטיבות : חטיבת הסוכר, חטיבת מוצרים מבוססי הפירות, חטיבת מוצרים מיוחדים ו- CropEnergies, והיא אחת מהחברות המובילות בתעשיית המזון.
בתעשיית הסוכר המסורתית, הקבוצה מובילה בתחומה בעולם עם 29 מפעלי סוכר, מצרפת במערב דרך בלגיה, גרמנייה ואוסטרייה, פולין צ'כיה, סלובקיה, רומניה, הונגריה, בוסניה, ועד למולדובה במזרח. חטיבת המוצרים המיוחדים של Südzucker, המורכבת ממרכיבים פונקציונליים לתעשיית המזון ולתעשיית המזון לבעלי חיים (BENEO) , מוצרים קפואים/מקוררים (Freiberger), נמצאת בגידול מתמיד. חטיבת ה –CropEnergies מכסה את הפעילות הביוטכנולוגית בגרמנייה, בלגיה, צרפת ובריטניה. בחטיבת המוצרים מבוססי הפירות, הקבוצה פועלת בתפוצה עולמית והיא הספק המוביל בתרכיזי פירות באירופה.
ב2017/8 הקבוצה מונה כ-18,500 עובדים עם הכנסות של 7.0 ביליון יורו.
אודות דומתוקDouxMatok (=פעמיים מתוק)
דומתוק הינה הראשונה בעולם לפתח פלטפורמה טכנולוגית של הובלה מדויקת וממוקדת של טעמים, כגון סוכר ומלח, תוך שמירה על פרופיל הטעם ושיפור הפרופיל התזונתי של מוצרי מזון. לחברה 14 פטנטים רשומים. המוצר הראשון של החברה, פתרון להפחתת סוכר, מאפשר הובלה יעילה יותר של מולקולות סוכר באמצעות מינרל שנושא אותן אל היעד – קולטני הטעם המתוק. תחושת המתיקות חזקה יותר ובכך מתאפשרת הפחתה משמעותית בסוכר, תוך שמירה על הטעם המקורי של המוצרים.
מבדיקות סנסוריות שנערכו, הן בפאנלים מקצועיים עצמאיים והן בחברות רב לאומיות לאורך זמן, נמצא כי שימוש בסוכר דומתוק מאפשר הפחתה של כ- 40% מתכולת הסוכר בשוקולדים, מוצרי מאפה, סוכריות ועוד.
ביוני 2018, DouxMatok דורגה ע"י DISRUPT100 במקום השמיני מתוך 100 הסטארט אפים עם הפוטנציאל הגבוה ביותר להשפיע, לשנות או ליצור שווקים גלובליים חדשים.